zapiekane naleśniki z serem i sosem wan


Zapiekane naleśniki z serem i sosem waniliowym

Trudność: latwe


Składniki

• Ciasto: 1 szkl. maki pszennej, 1 szkl. mleka, 3 zoltka, 4 lyzki oleju

• 1 lyzeczka cukru waniliowego, szczypta kurkumy, sol

• Nadzienie: bialy tlusty mielony ser, 2 zoltka, cukier puder do smaku

• sok z 1/2 cytryny, otarta skorka z cyrtyny, garsc rodzynek namoczonych w rumie.

• Sos waniliowy: 2szkl. mleka, 1/2 lyzeczki esencji waniliowej,

• szczypta soli, 6 zoltek, 1/2 szkl. cukru.


Etapy przygotowania

1. W rondlu zagotowac mleko z esencja i szczypna soli. W salaterce ubic zoltka z cukrem, dodac olej. Do tej masy wlewac gorace mleko, stale mieszajac. Przeniesc mase ponownie do rondla, gotowc do uzyskania gladkiej konsystencji. Wszystkie skladniki nadzienia wymieszac, odstawic na 30 min. Smazyc cienkie placki nalesnikowe. Smarowac farszem, zawijac. Kazdy nalesnik przekrokic po skosie na polowe. Ukladac w naczyniu zaroodpornym, polac sosem waniliowym, posypac otarta skorka z cytryny. Piec ok. 30 min, w temp. 180 stop. C. Podawac gorace z sosem waniliowym




Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
nalesniki z serem
Naleśniki z twarożkiem i sosem jagodowym
Zapiekanka z ziemniakami i serem camembert
FILETY Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI I SEREM
Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym
Zapiekanka warstwowa z szynkÄ… i serem
Naleśniki z sosem czekoladowym
Kuchnia francuska po prostu (odc 24) Sałatka z serem kozim i sosem winegret Laury
Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem
Kotlety zapiekane z parmezanem
EW Makaron z sosem z cukinii
Naleśniki a la Gundel
Sola z sosem z botwinki
zapiekanka z kalafiorem
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem
zapiekanka a la lasagne 1

więcej podobnych podstron