DSCF6738 (2)

DSCF6738 (2)



SZKODLIWOŚĆ CHWASTÓW

konkurencja o składniki pokarmowe, wodę, światło pasożytnictwo i półpasożytnictwo pośredniczenie w przenoszeniu chorób i szkodników roślin uprawnych

możliwość krzyżowania się z rośliną uprawną właściwości trujące

pogarszające jakość produktów rolniczych utrudnienie zbioru zanieczyszczenie materiału siewnego obniżenie plonu wzrost kosztów produkcji


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Przejawy szkodliwości chwastów v Konkurencja o składniki pokarmowe, wodę, miejsce i światło *
SZKODLIWOŚĆ CHWASTÓW Muifinc)i o składniki pokinnowi, wodę, światło pasoiytnitt wo i
SZKODLIWOŚĆ CHWASTÓW Muifinc)i o składniki pokinnowi, wodę, światło pasoiytnitt wo i
IMAG0549 CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POBIERANIE SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH Temperatura, światło, woda Tempera
Allelopatia - konkurencja o wodę, światło, i składniki pokarmowe o charakterze chemicznym. Allelozwi
IMG?77 Krytyczny okres konkurencji i progi szkodliwości chwastów jako wskaźniki ułatwiające
DSC01900 (2) 2. /mii niw pula zasobów; manipulowanie dostępnością zasobów (konkurencja o wodę, świat
94285801 djvu 138 JAN SOSNOWSKI przynosi tlen i potrzebne składniki pokarmu, a zabiera szkodliwe p
DSCF6741 (2) Orientacyjne progi szkodliwości chwastów S*. Roślina uprawna Żyto
DSCF6742 (2) Pobieranie składników pokarmowych przez rośliny warzywno I

więcej podobnych podstron