SCAN0201

SCAN0201



6 CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA

DANE TE

HNICZNE


•    Wymiary gabarytowe kuchni:

wysokość..........................................85 cm

szerokość..........................................50 cm

głębokość..........................................60 cm

wysokość z otwartą nakrywą...........143cm

głębokość z wysuniętą szufladą.......88 cm

głębokość z otwartymi drzwiami......100cm

•    Masa kuchni..................................45 kg

•    Wymiary komory piekarnika:

wysokość..........................................30 cm

szerokość..........................................40 cm

głębokość..........................................45 cm • Pojemność komory piekarnika ...40 dm3

•    Zasilanie elektryczne..............AC 230 V

•    Klasa ochronności................................I

•    Pobór mocy grzałki opiekacza ... 2,0 kW

•    Przyłącze gazowe..........................R1/2

•    Wysokość przyłącza.....................77 cm

•    Obciążenie cieplne palników:


• Kuchnia zasilana gazem określonym na tabliczce rodzaju gazu (na ścianie przedniej kuchni, pod szufladą)

Istnieje możliwość przystosowania kuchni do spalania następujących rodzajów gazu:

GZ-35


GZ-41,5


GZ-50


GPB


2. PRZED PIERWSZYM UŻYTKOWANIEM

Prosimy o szczegółowe zapoznanie się z:

® warunkami gwarancji

• wszystkimi zasadami użytkowania podanymi w Instrukcji Obsługi oraz przestrzeganie ich podczas eksploatacji kuchni.

USTAWIENIE KUCHNI

Pomieszczenie kuchenne

   Pomieszczenie przeznaczone do użytkowania kuchni powinno posiadać sprawną wentylację.

•    Objętość pomieszczenia powinna wynosić co najmniej 11m3, a wysokość - co najmniej 2,2m.

Usytuowanie kuchni


•    Kuchnię należy ustawić w miejscu zapewniającym łatwy dostęp do wszystkich elementów sterowania i umożliwiającym pełne otwarcie drzwi piekarnika, szuflady oraz nakrywy.

•    Przestrzeń P (patrz: Rys. 4) od poziomu płyty grzejnej do wysokości 65 cm ponad nią, oraz od poziomu płyty grzejnej do wysokości 50 cm ponad nią i rozciągającą się 30cm na prawo i na lewo od kuchni należy pozostawić niezabudowaną.

® Do boków kuchni mogą być bezpośrednio dosunięte boki szafek o wysokości nie przekraczającej 85 cm (wykonane z materiałów odpornych na temperaturę do 80°C).

•    Minimalna odległość kuchni od ściany lub od boku szafki o wysokości przekraczającej 85 cm powinna wynosić 30 cm.

•    Okap nadkuchenny, pochłaniacz lub szafka wisząca nad kuchnią muszą znajdować się w odległości min. 65 cm od poziomu płyty grzejnej.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Wielkości charakterystyczne dla pisma technicznegorodzaju B Oznaczenie Wymiary w [mm] h -
SCAN0200 41. CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNAODMIANY ICUCHMl Niniejsze wydawnictwo jest uniwersalną instru
skanowanie0006 Tabela 15.2. Dane techniczne układu sterowania USR-6 [63] Parametr Wartość Wymiary
Parametry charakterystyczne •    wymiary gabarytowe obrabiarki (dł. ■ szer. • obszar
Image105 CHARAKTERYSTYKI TECHNICZNE -K Strona Dane
LICZBY WYMIAROWE Na rysunkach technicznych maszynowych wymiary liniowe (długościowe) podaje się w
IMG00237 237A-A <> Rys. 14.5. Ib Charakterystyka techniczna P, = 0,75 kW u = 7 ni =
skanuj0005 (317) II. POŁĄCZENIE SWORZNIOWE X Obliczanie wymiarów gabarytowych widełek (b x g) połącz
Image546 scalonymi TTL. Poza tym, transoptory charakteryzują się: —    małymi wymiara

więcej podobnych podstron