6 CHARAKTERYSTYKA TECHNICZNA
• Wymiary gabarytowe kuchni:
wysokość..........................................85 cm
szerokość..........................................50 cm
głębokość..........................................60 cm
wysokość z otwartą nakrywą...........143cm
głębokość z wysuniętą szufladą.......88 cm
głębokość z otwartymi drzwiami......100cm
• Masa kuchni..................................45 kg
• Wymiary komory piekarnika:
wysokość..........................................30 cm
szerokość..........................................40 cm
głębokość..........................................45 cm • Pojemność komory piekarnika ...40 dm3
• Zasilanie elektryczne..............AC 230 V
• Klasa ochronności................................I
• Pobór mocy grzałki opiekacza ... 2,0 kW
• Przyłącze gazowe..........................R1/2
• Wysokość przyłącza.....................77 cm
• Obciążenie cieplne palników:
• Kuchnia zasilana gazem określonym na tabliczce rodzaju gazu (na ścianie przedniej kuchni, pod szufladą)
Istnieje możliwość przystosowania kuchni do spalania następujących rodzajów gazu:
GZ-35
GZ-41,5
GZ-50
GPB
Prosimy o szczegółowe zapoznanie się z:
® warunkami gwarancji
• wszystkimi zasadami użytkowania podanymi w Instrukcji Obsługi oraz przestrzeganie ich podczas eksploatacji kuchni.
• Pomieszczenie przeznaczone do użytkowania kuchni powinno posiadać sprawną wentylację.
• Objętość pomieszczenia powinna wynosić co najmniej 11m3, a wysokość - co najmniej 2,2m.
Usytuowanie kuchni
• Kuchnię należy ustawić w miejscu zapewniającym łatwy dostęp do wszystkich elementów sterowania i umożliwiającym pełne otwarcie drzwi piekarnika, szuflady oraz nakrywy.
• Przestrzeń P (patrz: Rys. 4) od poziomu płyty grzejnej do wysokości 65 cm ponad nią, oraz od poziomu płyty grzejnej do wysokości 50 cm ponad nią i rozciągającą się 30cm na prawo i na lewo od kuchni należy pozostawić niezabudowaną.
® Do boków kuchni mogą być bezpośrednio dosunięte boki szafek o wysokości nie przekraczającej 85 cm (wykonane z materiałów odpornych na temperaturę do 80°C).
• Minimalna odległość kuchni od ściany lub od boku szafki o wysokości przekraczającej 85 cm powinna wynosić 30 cm.
• Okap nadkuchenny, pochłaniacz lub szafka wisząca nad kuchnią muszą znajdować się w odległości min. 65 cm od poziomu płyty grzejnej.