88805 skanuj0009 (482)

88805 skanuj0009 (482)



ZAPILKANKI

ZAPILKANKI

Suflet serowy

3 białka

1 łyżkę miękkiego masła 3 łyżkami bułki tartej 100 g chudego twarożku solą

startą gałką muszkatołową 125 g startego sera maasdamer


Temperatura zapiekania: w tradycyjnym piekarniku W kombi warze Czas zapiekania:


ubić na sztywną pianę

wymieszać z

ora/

I przyprawić oraz

ubite na sztywną pianę białka posypane

dodawać (>«»trochu do kremu twarogowego delikatnie mieszając gotową masę nałożyć do wysmarowanych tłuszczem żaroodpornych porcjowych foremek sufłetowych (4-6 sztuk) wstawić do zapiekania do nagrzanego piekarnika.

ok. 220 C ok. 200 C

12-2$ minut.

Suflet serowy podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.

Suflet z wiejskiego sera twarogowego

(dla 6 osób)

500 g marchwi 2 łyżki masła pół łyżeczki soli

4 żółtka

2 łyżkami pszennej mąki razowej

zmielonym cynamonem i kardamonem (po pół łyżeczko

świeżo zmielonym pieprzem i startą gałką muszkatołową 200 g obciekniętego wiejskiego sera twarogowego 4 białka


Temperatura zapiekania: w tradycyjnym piekarniku w kombi warze Czas zapiekania:


oczyścić, oskrobać, obmyć, pokroić w kawałki

roztopić, podduslć marchew, dodać.

marchew gotować do miękkości ok. 20 minut, zmiksować po

ugotowaniu, wyłożyć na iciereczkę i wycisnąć sok

rozmącić i wymieszać z

połączyć / musem z marchwi, gotową masę przyprawić wmieszać do masy marchwiowej ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy marchwlowo-serowej i wyłożyć ją do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem

wstawić naczynie do uprzednio nagrzanego piekarnika.

ok. 200*C ok. 10OSG ok. 40 minut.

ciemnym pełnym piwem

Suflet serowy z

250 ml <V« I) ciemnego pełnego piwa (Altbier)

75 g masła 100 g przesianej mąki ziemniaczanej 75 g startego w pełni dojrzałego sera gouda 6 żółtek

słodką papryką w proszku 6 białek


Temperatura zapiekania: w tradycyjnym piekarniku w kombiwarze Czas zapiekania:


zagotować z

i szybko wmieszać do płynu razem z

następnie masę ostudzić, do ostudzonej masy wbić przyprawić do smaku

ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać

gotową masę serową włożyć do wysmarowanego tłuszczem

naczynia do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika.

ok. 200!'C ok. 180°C. ok. 20 minut.

Suflet z rokforem

(na przystawkę dla 0-8 osób; na danie główne dla 4 osób)

500 ml (V* D mleka 50 g masła solą

świeżo zmielonym pieprzem startą gałką muszkatołową 75 g przesianej mąki pszennej


2 jajka 2 żółtka 75 g rokfora 2 białka


Temperatura zapiekania: w tradycyjnym piekarniku w kombiwarze Czas zapiekania:


zagotować z

wsypać do tego stale mieszając

i gotować mieszając do czasu, kiedy masa zacznie odstawać od dna garnka

wbić do powstałej masy

przetrzeć przez sito, dokładnie wmieszać do masy

ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać

gotową masę serową nałożyć do małych (porcjowych) foremek

suflet owych i wstawić do nagrzanego piekarnika.

ok. 22ff*C ok. 200°C ok. 20 minut

19


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
48263 skanuj0025 (233) ZAPILKANKIJajka w koszulkach na szpinaku zapiekane pod sosem gorgonzolowym 1
36007 skanuj0026 (231) ZAPILKANKIPyszna zapiekanka z brukselki 300 g brukselki oczyścić z wierzchnic
skanuj0006 (482) bezpieczeństwo utraty życia lub poważnego uszczerbku na zdrowiu podlega karze pozba
skanuj0033 Na podstawie dotychczas poznanych właściwości białka niehistonowe można podzielić na:
skanuj0002 (482) PRZEKRÓJ POPRZECZNY SKALA 1:25 Podporowy A-A Przęsłowy B-B Asfolt lonv 3 cm W 240 _
skanuj0018 -    Humana SL nie zawiera laktozy i białka mleka krowiego. Oparta jest na

więcej podobnych podstron