Pikantne kopytka

Pikantne kopytka
Wyślij znajomym Drukuj

dania z ziemniaków
Składniki
75 dag ziemniaków,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1 jajko,
15 dag sera żółtego,
10 dag wędzonego boczku,
sól.

Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotować z mundurkach, obrać, ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, drobno stary ser i sól, zagnieść. . Na wysypanej mąką stolnicy uformować wałki o średnicy 2,5 cm, lekko spłaszczyć i pokroić w ukośne 3 centymetrowe kluski. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Polać nim kopytka.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sałatka pikantna owocowa
Kopytka z cynamonem
kuchnia chińska Pikantny bakłażan
Grochówka pikantna
Majonez pikantny (2)
Pikantny gulasz
Pikantne skrzydelka kurczaka
Kofta z jagnięciny z pistacjami w cienkim chlebku, z pikantną sałatką
Skrzydełka pikantne KFC
Łatwa kuchnia indyjska (odc 002) Pikantne smażone ziemniaki
Pikantna marynata do mięs grillowanych
Kuchnia francuska po prostu (odc 21) Pikantne buraczki
EW Kopytka
Majonez pikantny
Zapiekana polędwica wieprzowa w pikantnej kruszonce Przepis Smaker
Pikantny chłodnik na gorące wiosenne dni

więcej podobnych podstron