19812 Zdjęcie4273

19812 Zdjęcie4273



Właściwości i działanie

Związki ta są tormolabilno — gotowanie nasion soi przez 3 min. powoduje zniszczenie aktywność SBTI w ok. 90%.

Niektóre jednak pozostają aktywne nawet podczas długiego gotowania.

U zwierząt skarmianych produktami surowymi obserwuje się zahamowanie wzrostu (konsekwencja ograniczonego wykorzystania białka) i niedobory metioniny.

'Czyste spożywanie inhibitorów trypsyny powoduje powiększenie Hjniczne schorzenia trzustki, z nowotworem włącznie.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zdjęcie4273 Właściwości i działanie Związki ta są tormolabilno — gotowanie nasion soi przez 3 min. p
Zdjęcie1021 (4) Właściwości antygenów > Wszystkie immunogeny sa również antygenami, natomiast nie
Zdjęcie1021 (4) Właściwości antygenów > Wszystkie immunogeny sa również antygenami, natomiast nie
Zdjęcie0889 (2) Krótkie pentraksyny CRP i SAP są wytwarzane w wątrobie po stymulacji przez 1 L-l i I
Jednakże należy również nie zapominać, że są one pomocne w szeregu pośrednich działań związanych z t
Zdjęcie0566 (2) Mechanizm rozpuszczania • W związkach jonowych Kationy są otaczane przez atomy tlenu
Farmakologia wykład018 fizyczne i chemiczne (powstanie związku zupełnie nie spełniającego właściweg
spółek kapitałowych. Zobowiązania zaciągnięte w związku z działalnością spółki jawnej są
Zdjęcie0943 (4) Właściwości eytokin Cytokiny posiadają cechy: A-Plejotropii (działanie uogólnione, &
przeciwnadcisnieniowe (7) 27.8. Inhibitory konwertazy angiotensyny (inhibitory ACE) Działanie Inhi
Zdj?cie0888 WŁAŚCIWOŚCI SUPERANTYGENÓW Są prezentowane i rozpoznawane bez wstępnego przetwarzania, Ł
Zdjęcie1278 k X y-fi. ~ 7>CL •OL ta.-cl e Ucł, w tOomevUn^ Vtf^= CL-cu- io.4 cL-Sa.-^o. *  &

więcej podobnych podstron