3124727249

3124727249



Technik organizacji produkcji filmowej i telewizyjnej - errata - sierpień 201

1.4.    określać prace na stanowiskach roboczych występujących na każdym etapie produkcji filmowej i telewizyjnej;

1.5.    rozpoznawać filmowy i telewizyjny sprzęt zdjęciowy, sprzęt dźwiękowy i oświetleniowy;

1.6.    rozróżniać materiały stosowane w produkcji filmowej i telewizyjnej;

1.7.    rozróżniać procesy związane z obróbką taśmy filmowej, opracowaniem dźwięku i przygotowaniem ścieżki dźwiękowej filmu i programu telewizyjnego.

2.    Przetwarzać dane liczbowe i operacyjne, a w szczególności:

2.1.    wskazywać urządzenia i zestawy urządzeń do prac na stanowiskach roboczych występujących na każdym etapie produkcji filmowej i telewizyjnej;

2.2.    wskazywać zadania do wykonania na stanowiskach roboczych na każdym etapie produkcji filmowej i telewizyjnej z uwzględnieniem obciążenia stanowisk i zachowania terminów wykonania zadań;

2.3.    określać prace jednostek organizacyjnych w przedsiębiorstwach produkcji filmowej i telewizyjnej;

2.4.    analizować zabezpieczenie materiałowe do produkcji filmowej i telewizyjnej;

2.5.    wskazywać zasady i techniki organizacji toku produkcji filmowej i telewizyjnej;

2.6.    szacować koszty materiałów, sprzętu i prac związanych z produkcją    filmową

i telewizyjną.

3.    Bezpiecznie wykonywać zadania zawodowe zgodnie z przepisami bezpieczeństwa i higieny

pracy, ochrony przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska, a w szczególności:

3.1.    stosować przepisy i zasady bezpieczeństwa i higieny pracy, przepisy    ochrony

przeciwpożarowej oraz ochrony środowiska podczas wykonywania prac związanych z produkcją filmową i telewizyjną;

3.2.    stosować zasady dotyczące organizacji toku produkcji filmowej i telewizyjnej;

3.3.    przewidywać zagrożenia występujące podczas wykonywania prac związanych z produkcją filmową i telewizyjną;

3.4.    organizować stanowiska pracy zgodnie z wymaganiami ergonomii;

3.5.    stosować zasady udzielania pierwszej pomocy poszkodowanym podczas wykonywania prac związanych z produkcją filmową i telewizyjną.

Część II - zakres wiadomości i umiejętności związanych z zatrudnieniem i działalnością gospodarczą

Absolwent powinien umieć:

1. Czytać ze zrozumieniem informacje przedstawione w formie opisów, instrukcji, tabel,

wykresów, a w szczególności:

1.1. rozróżniać podstawowe pojęcia i terminy z zakresu funkcjonowania gospodarki oraz prawa pracy, prawa podatkowego i przepisów regulujących podejmowanie i wykonywanie działalności gospodarczej;



Wyszukiwarka