plik


ÿþCHLEBOWE MISECZKI SkBadniki ( 3 - 4 sztuki): ·ð 3,5 szklanki mki (ok. 600 g) ·ð ponad 1 szklanka wody (ok.300 g) ·ð 2 By|ki oliwy ·ð 1 By|eczka soli ·ð 1 biaBko + 1 |óBtko do smarowania ·ð 7 g dro|d|y suchych lub 15 g [wie|ych Sposób przyrzdzenia: Dro|d|e [wie|e rozpuszczam w wodzie, dro|d|y suchych nie trzeba. Wszystkie skBadniki wrzucam do miski i mieszam. Wyrabiam ciasto, w razie potrzeby lekko podsypujc mk. WkBadam do miski na godzin wyrastania. Po tym czasie wyjmuj, dziel na 3-4 cz[ci. RozpBaszczam na ksztaBt koBa i zbieram brzegi do [rodka, tak, jakbym chciaBa uformowa sakiewk. Jeszcze raz rozpBaszczam i znowu tak samo. Dziki temu buBeczki bd napr|one i urosn do góry. Aczeniem do doBu ukBadam na papierze do pieczenia i ostawiam na ok. 30 minut wyrastania. Smaruj |óBtkiem (mo|na doda kilka kropli wody). Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i piek ok. 15 minut, a| bd rumiane. Odstawiam by przestygBy, potem no|em odcinam kopuBk i wyjmuj By|k mi|sz ze [rodka. Gotowe.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Cezary Chlebowski Ostatnia walka Oddziałów wileńsko nowogródzkich AK z NKWD
Selerowe miseczki ll
Ebook Bronisław Chlebowski Artyzm Kochanowskiego
instrukcja bhp przy obsludze dzielarki chlebowej
Kwas pitny chlebowy
Selerowe miseczki l
Przepisy2 Zapiekanka chlebowa
Zakwas na chleb rozczyn chlebowy
miseczki z kiełbasy
Kwas chlebowy
Wiersz SÅ‚oty o chlebowym stole
Zapiekanka chlebowa

więcej podobnych podstron