plik

Pieczarki lub opieńki na winie 8 min 50 dag pieczarek 2-3 pomidory 1 łyżka mąki 2 cebule 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki białego wytrawnego wina 2 listki laurowe 6 dag tłuszczu sól i pieprz do smaku Pieczarki oczyścić i drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pognieść widelcem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, włożyć pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek, posypać mąką i lekko zrumienić. Włożyć pomidory, pokruszony listek laurowy, wlać wino, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 8 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać do pieczystego.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
1032 1

więcej podobnych podstron