6284308432

6284308432




TECHNIK ŻYWIENIA

I USŁUG

GASTRONOMICZNYCH

311943

Przedmioty w zakresie rozszerzonym:

•    chemia

•    język angielski


Języki obce:

•    język angielski (w tym język angielski zawodowy),

•    język nicmiccki/język rosyjski


Umiejętności, jakie nabierzesz w trakcie nauki:

•    przygotowywania i dekoracji potraw oraz napojów,

•    stosowania receptur gastronomicznych,

•    układania i oceny jadłospisów,

•    organizacji imprez okolicznościowych i usług cateringowych,

•    stosowania technik nakrywania stołu,

•    współpracy w zespole,

•    obsługi specjalistycznych programów komputerowych,

•    planowania i kalkulowania kosztów produkcji,

•    wykorzystywania nowoczesnych urządzeń gastronomicznych do przygotowywania i serwowania potraw,

•    przechowywania i utrwalania żywności

Warunkiem uzyskania tytułu technika żywienia i usług gastronomicznych jest zdanie egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe:

•    HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

•    HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Gdzie możesz pracować po zakończeniu nauki:

•    w restauracjach, kawiarniach i barach szybkiej obsługi,

•    w zakładach gastronomicznych,

•    w pensjonatach, domach wczasowych,

•    w stołówkach szkolnych, szpitalnych i sanatoryjnych,

•    w firmach cateringowych,

•    w zakładach produkcji produktów i półproduktów spożywczych,

•    prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
TECHNIK GRAFIKI I POLIGRAFII CYFROWEJ 311943 Przedmioty w zakresie rozszerzonym: •
DZIENNICZEK PRAKTYK ZAWODOWYCHZAWÓD: TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH 343404 Zespól Szkół N
13 VII. ZASADY ORGANIZACJI STANOWISK PRACY KUCHARZA, TECHNIKA ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH. INS
5Program praktyki zawodowej dla klasy III Technikum Żywienia i Usług gastronomicznychNumer zawodu: 3
ZESPÓŁ SZKÓŁ S GASTRONOMICZNYCH IM. PROF.ODONA BUJWIDA Technik żywienia i usług gastronomicznych ze
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
odkrywamy wciąż TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCHnowe smaki!
Technik żywienia i usług gastronomicznych
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCHUczniowie podczas nauki potwierdzają kwalifikacje: HGT.02.
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód stworzo

więcej podobnych podstron