plik

Kurczak w sosie hoisin Czas przygotowania: 15 min Czas marynowania: 20 min Proporcje: dla 2-3 osób Ocena: Danie b³yskawiczne, bardzo ³atwe w przygotowaniu. Sk³adniki: 2 piersi kurczaka (ok. 400g) 2 cebule dymki 2 z¹bki czosnku 2 ³y¿ki oleju do sma¿enia Marynata: 2 ³y¿ki sosu sojowego 1 ³y¿ka wina ry¿owego Sos: 2 ³y¿ki sosu hoisin 2 ³y¿ki sosu sojowego 1 ³y¿ka wina ry¿owego 1 ³y¿eczka octu winnego 1 ³y¿eczka cukru 1/4 ³y¿eczki soli 1/2 ³y¿eczki m¹ki ziemniaczanej Przygotowanie: Kurczaka pokroiæ w 1 1/2 cm kostkê. Wymieszaæ sk³adniki marynaty, dodaæ do kurczaka i odstawiæ na 20 min. Wymieszaæ sk³adniki sosu, odstawiæ. Mocno rozgrzaæ olej, w³o¿yæ kurczaka (w 2 porcjach), sma¿yæ mieszaj¹c na du¿ym ogniu a¿ zmieni kolor. Wlaæ sos, mieszaæ a¿ zgêstnieje, dusiæ jeszcze przez 1 min, od czasu do czasu mieszaj¹c. Potrawa gotowa.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
kuchnia chińska Kurczak Generała Tso
kuchnia chińska Kurczak Da Cien
kuchnia chińska Kurczak chrupiący
kuchnia chińska Wieprzowina w sosie słodko kwaśnym
kuchnia chińska Kurczak w sezamie
kuchnia chińska Kurczak szefa kuchni
kuchnia chińska txt Ryż smażony z kurczakiem
kuchnia chińska Wieprzowina słodko ostrym sosie
kuchnia chińska Wołowina smażona po syczuańsku
kuchnia chińska Wieprzowina z warzywami na ostro
kuchnia chińska Wołowina smażona z papryką
kuchnia chińska Pikantny bakłażan
Kurczak w sosie cytrynowym
Filety z kurczaka w sosie pomarańczowo imbirowym
kuchnia chińska Sałatka makaronowa Calahnye
kuchnia chińska Smażone żeberka wieprzowe w sezamie
kuchnia chińska Ryż smażony z dymką i jajkiem
kuchnia chińska Warzywa mieszane na patelni
kuchnia chińska Wieprzowina Kung Bao

więcej podobnych podstron