9351487579

9351487579



Zawartość wody w wybranych surowych warzywach i owocach

87,5°/c^^H 87,6°/c^^M 88,2°/(j

53

n

winogrona

malina

jabłko

9

•*

u

brzoskwinia

cebula

marchew

■ ■

cytryna    arbuz    pomidor



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSC00230 (6) OZNACZANIE zawartości witaminy c (kwas askorbinowy) w warzywach i owocach i utleniona)
Załącznik nr 4 Rola błonnika „ W produktach pochodzenia roślinnego: surowych warzywach i owocach,
DSCN3998 Produkty □ □ □ Owoce - zawartość wody ok. 15% Warzywa - zawartość wodv ok. 10% Proszek mlec
Karta pracy D1 Badanie zawartości witaminy C w wybranych owocach i warzywach oraz tabletce witaminy
100X92 ZAWARTOŚĆ CHLOROFILU W ZIELONYCH WARZYWACH I OWOCACH WYNOSI OD KILKU DO KILKUDZIESIĘCIU
przemijającej pyłu W = 5° + • Wpw - 0,625n (%) gdzie poszczególne symbole oznaczają: W - zawartość w
Witaminy i flawonoidy zawarte w warzywach i owocach mają działanie przeciwnowotworowe i przeciwmiażd
skanuj0052 (36) 172 MACIEJ JĘDRUSIK kosowego i tartymi lub siekanymi surowymi warzywami, głównie ceb
IMAG0141 ZALECANA ZAWARTOŚĆ WODY W PŁYNACH HYDRAULICZNYCH I SMAROWNICZYCH Optymalna 200 ppm
skanuj0006 Rys. 1.1. Wykres wpływu zawartości wody w drewnie na jego wytrzymałość: A - rozciąganie w

więcej podobnych podstron