1442681038

1442681038



Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS

Profil kształcenia:

Zawodowy

Stopień studiów :

I

Kierunek studiów:

Turystyka i Rekreacja

Specjalność:

Hotelarstwo i Gastronomia

Semestr:

Ii II

Moduł (typ) przedmiotów:

przedmiot kierunkowy

Forma studiów:

stacj oname/niestacjonarne

Nazwa przedmiotu:

Żywienie człowieka

Forma zajęć

Wykłady + ćwiczenia Liczba godzin:

150

Liczba punktów ECTS za zaliczenie przedmiotu:

6

Nazwa jednostki prowadzącej:

Katedra Hotelarstwa i Gastronomii

Kierownik przedmiotu:

prof. dr hab. Edward Kamiński

Prowadzący zajęcia:

dr Józef Zawadzki dr Alicja Jaworska-Piasecka

Założenia i cele przedmiotu:

1.    Przekaz podstawowej wiedzy z zakresu budowy organizmu człowieka.

2.    Stworzenie podstaw do opanowania wiedzy z zakresu planowania diety.

3.    Zapoznanie z zasadami racjonalnego żywienia.

4.    Wykazanie współzależności pomiędzy żywieniem a zdrowiem człowieka.

Wymagania wstępne:

Przedmiot realizowany rów nolegle z „Towaroznaw3stwem”

Narzędzia / metody dydaktyczne:

Wykład, ćwiczenia, projekt, dyskusja dydaktyczna

WYKAZ TEMATÓW I ZAGADNIEŃ - HARMONOGRAM ZAJĘĆ

Lp.

Tematy i zagadnienia

Liczba godzin

Razem

Formy zajęć

Wykład

Inne

i

2

3

4

5

1

Temat 1 Zakres przedmiotu podstawy żywienia Budowa programu przedmiotu Zakres nauki o żywieniu człowieka

-    Charakterystyka wybranych działów1 nauki o żywieniu człowieka

-    Żywienie a zdrowie ludzkie

2

1

1



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu SYLABUS Profil
WYŻSZA SZKOŁA HOTELARSTWA I GASTRONOMII W POZNANIU Władysław Biczysko, Roman Dawid Tauber GOSPODARKA
SYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień studiów: I Kierunek studiów: Turystyka i
1Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w PoznaniuSYLABUS Profil kształcenia: Zawodowy Stopień
I. INFORMACJE O UCZELNI: 1.1. Pełna nazwa i adres Uczelni: Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii u
11.    Zeszyty Dydaktyczno-Naukowe WSHGiT / Wyższa Szkoła Hotelarstwa, Gastronomii i
WYŻSZA SZKOŁA HOTELARSTWA GASTRONOMII I TURYSTYKI WARSZAWA, UL . CHODAKOWSKA 50 REGULAMIN STUDI
WYŻSZA SZKOŁA HOTELARSTWA I GASTRONOMI! WFOZKtNIl Uczelnia, która odmieni Twoje życie!Najlepsza w
^ WYŻSZA SZKOŁA BANKOWALogopedia WSB Poznań - Studia podyplomowe Wybierając studia podyplomowe,
Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu Wydział Profilaktyki i ZdrowiaKierunek: Pielęgniars

więcej podobnych podstron