4261639568

4261639568



granicami Polski, np. w Irlandii, Holandii czy w Wielkiej Brytanii. Po ukończeniu studiów każdy absolwent Wydziału Technologii Żywności wie, jak prawidłowo i zdrowo się odżywiać, w jaki sposób wspomagać leczenie różnych chorób odpowiednią dietą i jak działa jego organizm. Oprócz tego, zajęcia odbywają się w nowym budynku, w salach i laboratoriach wyposażonych w nowoczesny sprzęt. Zajęcia są bardzo interesujące, dotyczą każdego rodzaju żywności. Wielu produktów spożywczych można spróbować w trakcie ćwiczeń lub zbadać przyniesione przez siebie produkty. Prowadzący są mili i pomocni, a zajęcia są prowadzone w przyjaznej atmosferze.

Anonimowa absolwentka

Technologia żywności jest niewątpliwie jednym z ciekawszych kierunków, oferowanych przez szkolnictwo wyższe. Zdecydowanie są to studia dla osób, które zainteresowane są zarówno sposobem odżywiania (układaniem diet, działaniem profilaktycznym wybranych surowców spożywczych, dietoterapią), jak i przygotowaniem oraz przetwarzaniem surowców spożywczych łącznie z kontrolą jakości tych produktów. Wydział Technologii Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie oferuje bardzo ciekawy program studiów, w którym obok przedmiotów ścisłych i biologicznych, prowadzone są przedmioty technologiczne pozwalające na dobre poznanie poszczególnych branży przemysłu spożywczego. Niezaprzeczalnie znaczącym atutem Wydziału jest nowoczesny budynek, wyposażony w specjalistyczny sprzęt zarówno laboratoryjny, jak i przemysłowy, co dodatkowo sprawia, że zajęcia są interesujące i pozwalają na poznanie współczesnych metod badawczych i innowacyjnych technologii produkcji. Miła i przyjazna atmosfera, pomimo wymagań stawianych przez wykładowców sprawia, że studiowanie staje się satysfakcjonujące. Osoby, które chcą rozwijać swoje umiejętności i zainteresowania, mogą wykazać się aktywną działalnością w Kole Naukowym Technologii Żywności, bądź innych licznych organizacjach studenckich, działających na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.

Uroczystość wręczenia dyplomów absolwentom Wydziału Technologii Żywności



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
emc-naric.Czym od polskich kwalifikacji różnią siękwalifikacje uzyskane w Wielkiej Brytanii? •
Polski system medialnya systemy medialne Wielkiej Brytanii, Niemiec i Szwecji Współczesne instytucje
25.07.1939 prezentacja i przekazanie przedstawicielom Francji i Wielkiej Brytanii po 1 egz.: repliki
wskaznik istotnosc 4 badaniach ankietowych wybrano 800 studentów pewnej uczelni. Na pytanie czy stud
3.Analiza odpowiedzi na pytania zamknięte 1.    Czy w Pani/Pana opinii ukończenie stu
Gazety wojenne? Wojsko Polskie w Wielkiej Brytanii A Z E T Y Unikalna kolekcja z // wojny światowe
emc-naric. Czym od polskich kwalifikacji różnią się kwalifikacje uzyskane w Wielkiej Brytanii? •
emc-naric. Czym od polskich kwalifikacji różnią się kwalifikacje uzyskane w Wielkiej Brytanii? •
Wielka Brytania Czy wiesz, że w Wielkiej Brytanii rządzi prawdziwa królowa? Mieszka w Pałacu Bucking
Wielka Brytania 1 Witajcie w Krajach Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej
13 Gazet A MG nr 6/96 STYPENDIA FUNDACJI NA RZECZ NAUKI POLSKIEJ STYPENDIUM W WIELKIEJ BRYTANII nych
Czy królowa Wielkiej Brytanii może zostać aresztowana? T££H[PEDIA.PL

więcej podobnych podstron