4989292173

4989292173



•    przedmioty humanistyczne, informatyka, matematyka i statystyka, ekologia i ochrona środowiska, fizyka, chemia, biochemia, język obcy, wychowanie fizyczne;

•    higiena i toksykologia żywności, mikrobiologia żywności, chemia żywności, analiza i ocena jakości żywności, maszynoznawstwo i inżynieria procesowa, budowa ustroju ludzkiego, żywienie człowieka;

•    projektowanie technologiczne, fizjologia człowieka, chłodnictwo i przechowalnictwo, patofizjologia, dietetyka, edukacja żywieniowa, prawo żywnościowe, fizjologia żywienia, bezpieczeństwo produkcji żywności;

•    ogólna technologia żywności, technologia roślinna, technologia mięsa, technologia

rybna, technologia mleczarska, przetwórstwo mięsa drobiowego, podstawy biotechnologii, technologia produktów spożywczych fermentowanych, technologia gastronomiczna;

•    marketing, ekonomika przedsiębiorstw, organizacja i zarządzanie, rachunkowość w przemyśle spożywczym, ochrona własności intelektualnej.

Dyplom absolwenta uprawnia do uzyskania tytułu inżyniera europejskiego (EUR ING), bez konieczności nostryfikacji.

Na studiach II stopnia prowadzone są przedmioty (w zależności od specjalności): konwersatorium specjalistyczne z języka angielskiego, informatyka stosowana, statystyka stosowana, enzymologia, systemy zarządzania jakością, fizjologia człowieka, patofizjologia w żywieniu człowieka, współczesne trendy w technologii żywności pochodzenia zwierzęcego oraz w technologii produktów roślinnych, w biotechnologii żywności, w analizie i ocenie jakości żywności, w dietetyce, w technologii produktów rybnych; wybrane działy z toksykologii żywności oraz w chłodnictwie i przechowalnictwie, z technologii mleczarskiej, w technologii piekarstwa i ciastkarstwa; przetwórstwo skorupiakowi mięczaków, systematyka ryb, choroby odzwierzęce, polityka wyżywienia ludności, alergie pokarmowe, otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznego, charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownej, elementy morfologii i histologii mięsa, higiena w przemyśle spożywczym, mikrobiologia przemysłowa, izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z ryb, mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologii, ogólne towaroznawstwo żywności, opakowania

i systemy pakujące, patogeny żywności, podstawy biotechnologii żywności, postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczego, prawo żywnościowe, standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywności, surowce pomocnicze i dodatki do żywności, szkodniki w przemyśle spożywczym, technologia i organizacja usług gastronomicznych, technologia pasz i koncentratów paszowych, transport chłodniczy, postępy w inżynierii przemysłu spożywczego, żywienie różnych grup ludności, żywienie w różnych stanach fizjologicznych, seminarium dyplomowe, pracownia magisterska.

TWOJA PRZYSZŁOŚĆ:

-    w różnych działach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą,

-przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów,

-    w dystrybucji żywności,

-    w kształtowaniu jakości w przemyśle spożywczym,

-    w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności,

-    w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,

-    w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności,

-    w urzędach celnych,

-    na statkach-przetwórniach, promach i statkach pasażerskich,

-    w zakładach żywienia zbiorowego.

kierunek: TOWAROZNAWSTWO

Studia I stopnia (inżynierskie), II stopnia (magisterskie)

S - stacjonarne, N - niestacjonarne

studia I - S, N

Specjalności (do wyboru po I roku)



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Przedmioty podstawowe 1.    Informatyka stosowana 2.    Statystyka
Nazwa kursu Przedmiot humanistyczny I Ekologia i ochrona środowiska Kod kursu Kod
BO - 1. Przedmioty humanistyczne i ekonomiczne - przedmioty obowiązkowe 1.2. Ekologia, ochrona
Kr2_W04 Zna zaawansowane metody matematyczne, statystyczne, ekonometryczne oraz informatyczne
Statystyka matematyczna i ^ stosowana Kurs dla Informatyki Matematycznej Semestr zimowy 2007/2008&nb
3. Cramer H. Metody matematyczne w statystyce, PWN, Warszawa 1958. Tytuł przedmiotu: Tytuł
KARTA PRZEDMIOTU 1. NAZWA PRZEDMIOTU: Ekologia i ochrona środowiska 2. KIERUNEK: Mechanika i
Zadania z przedmiotu "Podstawy Informatyki" Kierunek: Matematyka, sem I. Zestaw I. 1.
PRZEDMIOT STATYSTKI MATEMATYCZNEJ Statystyka matematyczna zajmuje się właśnie zasadami i metodami
Jednostka oferująca przedmiot Katedra Zastosowań Matematyki i Informatyki Cel modułu Celem zajęć
EKOLOGIA Z OCHRONA ŚRODOWISKA Kod przedmiotu: 16.1-WL-WFD-EzOŚ Typ przedmiotu:obowiązkowy Język
Kod przedmiotu 1/0/4 KARTA INFORMACYJNA PRZEDMIOTU Informacja ogólna Nazwa przedmiotu: Ochrona
PRZEDMIOT STATYSTKI MATEMATYCZNEJ Statystyka matematyczna zajmuje się właśnie zasadami i metodami
ćwicz 4 Ekologia z Ochrona Środowiska Ćwiczenie 4: Temat: Łańcuchy pokarmowe jako drogi transportu
img206 Część VIZrobiłem... i zrozumiałem1. Metoda projektu na lekcjach przedmiotów humanistycznych M

więcej podobnych podstron