B.W22. |
konsekwencje niewłaściwego odżywiania, w tym długotrwałego głodowania, przyjmowania zbyt obfitych posiłków oraz stosowania niezbilansowanej diety, tłumaczy konsekwencje niedoboru witamin i minerałów oraz ich nadmiaru w organizmie | |||
U 01 |
B.U1. |
Student - umie zaplanować i wykonać proste biochemiczne badanie naukowe oraz zinterpretować jego wyniki i wyciągnąć wnioski - stosuje podstawowe techniki laboratoryjne, takie jak analiza jakościowa, miareczkowanie, kolorymetria, pehametria, chromatografia, elektroforeza białek i kwasów nukleinowych - obsługuje proste przyrządy pomiarowe używane w biochemii oraz ocenia dokładność wykonywanych pomiarów - wykonuje proste obliczenia biochemiczne - korzysta z biochemicznych baz danych w tym internetowych i wyszukuje potrzebną informacje za pomocą dostępnych narzędzi; |
Obserwacja i ocena umiejętności praktycznych studenta, Raporty z badań laboratoryjnych, |
WY SE CL |
KOI |
Student kreuje prezentacje multimedialne i inne formy wystąpień indywidualnych i grupowych — współpracuje w grupie aktywnie uczestniczy w rozwiązywaniu problemów naukowych |
Ocena zaangażowania w dyskusji, |
** WY - wykład; SE - seminarium; CA - ćwiczenia audytoryjne; CN - ćwiczenia kierunkowe (niekliniczne); CK - ćwiczenia kliniczne; CL -ćwiczenia laboratoryjne; CM - ćwiczenia specjalistyczne (mgr); CS - ćwiczenia w warunkach symulowanych; LE - lektoraty; zajęcia praktyczne przy pacjencie - PP; WF - zajęcia wychowania fizycznego (obowiązkowe); PZ- praktyki zawodowe; SK -samokształcenie