Płytki w kuchni - jak się sprząta matowe czy półpolery?

Menu


Płytki w kuchni - jak się sprząta matowe czy półpolery?





Yatza - 28-08-2008 10:29
Witam

Podobają nam się płytki Paradyż Ica.
Wyglądają tak: http://www.paradyz.com.pl/index.php?...=pl&collID=294 Występują one w dwóch wersjach: matowej i półpoler. Półpoler jest o ok 10zł/m2 droższy.

Moja żona ma dylemat, czy taki mat lub ewentualnie półpoler zda egzamin w np. kuchni. Mamy teraz w kuchni płytki gładki, polerowane. Jak się dba o takie matowe lub półpoler? Czy brud dobrze schodzi mopem lub czymś podobnym?



el-ka - 30-08-2008 01:06
Ja mam półpoler hiszpański Tibet Pamesa i jest super. Brudzi się pewnie jak wszystko, ale ponieważ nierównomiernie odbija światło, to nie powstają smugi jak na pełnym polerze, który jest jak szkło i nie muszę wycierać do sucha, ani też nie widać każdej kropelki i pyłku jak na matowej plytce.
Nie impregnowałam niczym, sprzedawca powiedział, że nie trzeba.



Yatza - 01-09-2008 09:20

Ja mam półpoler hiszpański Tibet Pamesa i jest super. Brudzi się pewnie jak wszystko, ale ponieważ nierównomiernie odbija światło, to nie powstają smugi jak na pełnym polerze, który jest jak szkło i nie muszę wycierać do sucha, ani też nie widać każdej kropelki i pyłku jak na matowej plytce.
Nie impregnowałam niczym, sprzedawca powiedział, że nie trzeba.
dzięki za info!



GGGosik - 02-09-2008 16:36
Zgadzam się z przedmówcą, mam na podłodze w kuchni
matowe i w dodatku ciemny brąz płytki
i .... mam ich już dosyć... Wszystko widać... Gdybym kładła
jeszcze raz, to na pewno nie mat.

Sitedesign by AltusUmbrae.