Pierogi Dominika


Pierogi Dominika

ciasto:

20 dag mąki pszennej

25 dag zmielonego twarogu

5 dag margaryny lub masła

farsz:

5 jajek

1 mała puszka koncentratu pomidorowego

pęczek koperku

1 cebula

sól, pieprz

Mąkę i margarynę posiekać na stolnicy, dodać twaróg i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować je na grubość mniej więcej 3 mm i wyciąć krążki spodkiem od szklanki. 4 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i posiekać w niezbyt drobną kostkę. Koperek (czy też jakąś jego alternatywę) także posiekać. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Posiekane jajka, koncentrat pomidorowy, koperek i cebulę połączyć i dobrze rozetrzeć. Dodać surowe jajo, doprawić do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz zamieszać. Nałożyć farsz na krążki ciasta i dokładnie zlepić brzegi. Pierogi kłaść na mocno rozgrzany w głębokiej patelni olej i usmażyć z obu stron na rumiano.



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
2 Zaka enia Dominikaid 21004 ppt
Dies Domini id 135754 Nieznany
PIEROGI ARLETKI, przepisy różne
PIEROGI Z TOFU GOTOWANE NA PARZE, Kuchnia wegetariańska przepisy, kuchnia wegetariańska
Pierogi zapiekane, KUCHNIA
Pierogi z mięsem, PRZEPISY
Rewolucja Na Talerzu s02e02 Pierogi 21 10 2010
Litania Dominikanska 2 D Kusz
botanika poprawa od Dominiki, Botanika
Dies Domini, KONSPEKTY KSM
Pierogi z miesem w sosie grzybowym
pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kaszą i wątróbką
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ
Pierogi

więcej podobnych podstron