Pascal - przepisy!!!, CIASTO MARCHEWKOWE 2, CIASTO MARCHEWKOWE


CIASTO MARCHEWKOWE

1 i 1/4 szkl. oleju 4 jaja

2 szkl. drobno utartej marchewki

2 szkl. mąki 2 szkl. cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżeczki cynamonu

2 łyżeczki sody szczypta soli

orzechy, rodzynki

Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min.

Polewa: czubata łyżka kakao

4 łyżeczki cukru łyżeczka masła

2 łyżeczki zimnej wody

Wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym



Wyszukiwarka