Zupa minestra
2 cebule, z¹bek czosnku, 3 ³y¿ki oleju, ma³y seler, 2 ma³e marchewki, 10 dag fasolki
szparagowej, 1250 ml roso³u, 5 ³y¿ek ry¿u, puszka zielonego groszku, 1 ³y¿ka ketchupu,
sól, pieprz, 4 pomidory, 4 ³y¿ki tartego ¿ó³tego sera
Czosnek i cebule obraæ, op³ukaæ, drobno pokrajaæ i podsma¿yæ. Warzywa umyæ, obraæ,
op³ukaæ, zetrzeæ na tarce, dodaæ do cebuli. Fasolkê oczyœciæ z w³ókien, op³ukaæ,
pokrajaæ, dodaæ do warzyw z cebul¹, zalaæ roso³em i gotowaæ. Ry¿ wyp³ukaæ, os¹czyæ,
w³o¿yæ do warzyw i razem gotowaæ do miêkkoœci. Na koniec dodaæ groszek i ketchup.
Pomidory umyæ, pokroiæ w grube plasterki, wymieszaæ ze startym serem i po³¹czyæ z
zup¹. Gotowaæ na ma³ym ogniu przez 5 min, zaraz podawaæ.
Wyszukiwarka
Podobne podstrony:
Zupa minestraZupa z porówzupa?solowaZupa porowo selerowaZolta zupa grochowa z wieprzowym ryjem (stara receptura)Zupa z czarnej czekolady z piernikiemSzybka zupa grzybowa01 08 2011 Zupa kochanków(3)4Kuchnia francuska po prostu (odc 15) Zupa z dyniZupa krem z zielonego groszku z grzybamiZUPA KREM Z PIECZAREKZupa krem z porówZupa z mięsa mielonegowięcej podobnych podstron