plik

Zupa minestra 2 cebule, z¹bek czosnku, 3 ³y¿ki oleju, ma³y seler, 2 ma³e marchewki, 10 dag fasolki szparagowej, 1250 ml roso³u, 5 ³y¿ek ry¿u, puszka zielonego groszku, 1 ³y¿ka ketchupu, sól, pieprz, 4 pomidory, 4 ³y¿ki tartego ¿ó³tego sera Czosnek i cebule obraæ, op³ukaæ, drobno pokrajaæ i podsma¿yæ. Warzywa umyæ, obraæ, op³ukaæ, zetrzeæ na tarce, dodaæ do cebuli. Fasolkê oczyœciæ z w³ókien, op³ukaæ, pokrajaæ, dodaæ do warzyw z cebul¹, zalaæ roso³em i gotowaæ. Ry¿ wyp³ukaæ, os¹czyæ, w³o¿yæ do warzyw i razem gotowaæ do miêkkoœci. Na koniec dodaæ groszek i ketchup. Pomidory umyæ, pokroiæ w grube plasterki, wymieszaæ ze startym serem i po³¹czyæ z zup¹. Gotowaæ na ma³ym ogniu przez 5 min, zaraz podawaæ.
Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zupa minestra
Zupa z porów
zupa?solowa
Zupa porowo selerowa
Zolta zupa grochowa z wieprzowym ryjem (stara receptura)
Zupa z czarnej czekolady z piernikiem
Szybka zupa grzybowa
01 08 2011 Zupa kochanków(3)4
Kuchnia francuska po prostu (odc 15) Zupa z dyni
Zupa krem z zielonego groszku z grzybami
ZUPA KREM Z PIECZAREK
Zupa krem z porów
Zupa z mięsa mielonego

więcej podobnych podstron