Do pieczywa Pasta sledziowa

Pasta sledziowa

Skladniki:
Sledzie solone duze 2 szt.
Maslo 10 dag
Cebula mala 1/2 szt.
Jablko winne male 1/2 szt.
Ugotowane zoltko jaja 1 szt.
Kolendra mielona 1/2 lyzeczki
Pieprz naturalny

Przepis:
Sledzie po wymoczeniu oczyscic,podzielic na filety,wybrac osci i zdjac skorke,po czym zemlec w maszynce wraz z ugotowanym zoltkiem i obranymi czastkami jablka.Cebule obrac i zetrzec na szklanej tarce,aby nie byla gorz ka.Maslo utrzec na puszysta mase,dodac zmielone sledzie,zoltko,jablko i starta cebule oraz przyprawy do smaku.Calosc dalej ucierac na jednolita mase.Podawac z pieczywem.




Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Do pieczywa Salatka sledziowa czyli szalot
Do pieczywa Gomolki
Do pieczywa Smalec domowy I
Do pieczywa Salata zielona z boczkiem wedzonym I
Do pieczywa Schab w galarecie
Do pieczywa Jajecznica na parze
Do pieczywa Ser Zalezok
Do pieczywa Maslo jajeczne
Do pieczywa Jajeczniki
Do pieczywa Kielbasa parowkowa w galarecie
Do pieczywa Jajecznica z bulkami
Do pieczywa Ser bialy twarozek
krajalnica ramowa do pieczywa
Do pieczywa Maslo z koziego mleka (stara receptura)
Do pieczywa Sledz siekany (stara receptura)
Do pieczywa Kawior falszywy
Do pieczywa Salatka do chleba

więcej podobnych podstron