plik


PieczeD wieprzowa SkBadniki: 800 g misa wieprzowego (karkwki udzca albo schabu) sl kminek 50 g sBoniny wywar z ko[ci albo rosB Przygotowanie: Miso umy, pokroi na 4 albo 6 kawaBkw, posoli i obsypa kminkiem. Brytfann wysmarowa smalcem i uBo|y w niej przyprawione miso. Piec w piekarniku po ka|dej stronie od 45 minut do godziny (czyli razem od 1,5 do 2 godzin). Od czasu do czasu wedle potrzeby podla wywarem z ko[ci albo bulionem. Upieczone miso wyj z naczynia i pokroi na porcje. Z brytfanny wyj cz[ tBuszczu i wla w jego miejsce wywar. PowstaBy w ten sposb sos dosoli, gotowa i odcedzi (niekoniecznie). Gotow pieczeD, doprawi i pola sosem na talerzu. Danie na: 6 osb Potrawa charakterystyczna dla kuchni czeskiej

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Polędwica wieprzowa łososiowa
Czwarta Pieczęćc0321
Zolta zupa grochowa z wieprzowym ryjem (stara receptura)
Ciasta bez pieczenia
kuchnia chińska Wieprzowina z warzywami na ostro
KIEŁBASA WIEPRZOWO INDYCZA
Domowa pieczeń z szynki z cebulą
Automat do pieczenia chleba BBA 2865 CIATRONIC
Polędwica wieprzowa na skara
Polędwica wieprzowa wędzona kresowa ( Przepis z 1868 r)
Łopatka wieprzowa w pęcherzu, parzona
Pierwsza Pieczęćc0318
Kebab wieprzowo wołowy

więcej podobnych podstron