(odc 13) ziemniaki po bombajsku


(odc.13) ziemniaki po bombajsku
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13)
trudność: łatwe
Składniki
4 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach
olej słonecznikowy
1 czubata łyżka ziaren czarnej gorczycy
szczypta kminu rzymskiego
1 czubata łyżka kurkumy
1 łyżka mielonych ziaren kolendry
1 łyżka mieszanki garam masala
1 łyżeczka sproszkowanego chilli
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru
2 łyżki masła
pęczek świeżych liści kolendry
Przygotowanie
Rozgrzać na patelni 3 łyżki oleju. Wsypać czubatą łyżkę ziaren czarnej gorczycy i szczyptę
kminu, kurkumę, mielone ziarna kolendry i garam masala oraz łyżeczkę chilli w proszku.
Obrać ostudzone ziemniaki, przekroić je na pół, jeszcze raz na pół, a potem na trzy części.
Obrać
2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru, zetrzeć na drobnej tarce wprost na patelnię. Dodać
masło, przez chwilę podsmażyć sos i dodać pokrojone ziemniaki oraz posiekane liście
kolendry.
Jamie Oliver


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kuchnia francuska po prostu (odc 13) Gulasz wołowy z marchewką
Kuchnia francuska po prostu (odc 13) Tosty z anchois
Kuchnia francuska po prostu (odc 13) Ciastka orzechowe
(odc 29) champ tłuczone ziemniaki po irlandzku
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Ziemniaczana sałatka na ciepło
Kuchnia francuska po prostu (odc 13) Pory w delikatnej zalewie
Kuchnia francuska po prostu (odc 26) Ziemniaczane gratin
Kuchnia francuska po prostu (odc 23) Jajecznica po francusku
Ziemniaki po hiszpańsku
Zaklinaczka Duchów odc 13
Łatwa kuchnia indyjska (odc 004) Bakłażany po bengalsku
Łatwa kuchnia indyjska (odc 002) Jajecznica po indyjsku
Ziemniaczki po wiejsku
(odc 27) marchewki po francusku
(odc 13) panir – indyjski ser
Kuchnia francuska po prostu (odc 23) Omlet po francusku
(odc 13) południowoindyjskie czerwone curry
Kuchnia francuska po prostu (odc 05) Placki ziemniaczane
Kuchnia francuska po prostu (odc 20) Udziec jagnięcy w ziołach z ziemniakami

więcej podobnych podstron