FILETY Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI I SEREM


fotoprzepis.pl
http://fotoprzepis.pl/kuchnia-europejska/kuchnia-polska/filety-z-kurczaka-z-pieczarkami-
zapiekane-z-serem/
Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem
Tagi: Dania z piekarnika, Kurczak, Niedzielny obiad, Onek
Kategoria:Kuchnia polska,przepisy czytelnikow
Przepis dodany: 17 gru 08
Autorem przepisu jest Onek. Jest to 1 przepis z 23 przepisów użytkownika Onek
Doskonała i sprawdzona wielokrotnie propozycja na pyszne kotlety z piersi kurczaka. Przekonaj
się!
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
5-7 pieczarek
1 cebula
majonez
20 dag sera żółtego (mogą być dwa rodzaje)
czosnek granulowany lub żywy
sól, pieprz
Przepis:
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię
aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać czosnkiem granulowanym
lub wyciśniętym.Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni. Oczywiście
doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu
pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności
od wielkości piersi.
Po nałożeniu majonezu wystarczy teraz tylko nałożyć grubą warstwę startego sera.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni).
Podajemy od razu po przygotowaniu, potrawa jest na tyle syta, że nie wymaga przystawek.
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Na blaszce do pieczenia
rozłożyć folię aluminiową, na która ułożyć pierś z kurczaka. Pierś przyprawić,
posypać czosnkiem granulowanym lub wyciśniętym:
Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni.
Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem do smaku:
W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami:
Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów
nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi:
Po nałożeniu majonezu wystarczy teraz tylko nałożyć grubą warstwę startego
sera:
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200
stopni).
Podajemy od razu po przygotowaniu, potrawa jest na tyle syta, że nie wymaga przystawek:
Inne przepisy tego autora
Makaronowa Sałatka z Tuńczykiem
Polecam również:


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Filety z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem
Piersi kurczaka zapiekane pod pieczarkami i mozzarellą
Filety z kurczaka w sosie pomarańczowo imbirowym
Filety z kurczaka w kapuście
Zapiekanka z ziemniakami i serem camembert
Sałatka z grillowanym kurczakiem, malinami i kozim serem
Krokieciki z pieczarkami i serem
zapiekane naleśniki z serem i sosem wan
FILETY Z KURCZAKA W SOSIE JOGURTOWO WARZYWNYM
Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym
Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem
Kurczak z pieczarkami
zapiekanka z kurczaka
Zapiekanka z kurczaka z kukurydzą i ryżem
Zapiekany ryż z pieczarkami i jajkami
Nalesniki z kurczakiem i pieczarkami OK

więcej podobnych podstron