Pomidorowe kromki

Pomidorowe kromki

Składniki: 2 dojrzałe pomidory, 4-6 kromek chleba (może być lekko czerstwy), 2
łyżki posiekanej natki pietruszki, 100 g kaszkawał, masło, sól, pieprz

Niewielką blaszkę do pieczenia smarujemy obficie masłem. Jej dno wykładamy
kromkami chleba, które z wierzchu także smarujemy masłem. Pokrojony w plasterki
pomidor układamy na kromkach, tak by przykrył warstwę chleba. Całość solimy i
pieprzymy, a następnie posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na sam koniec
układamy na wierzchu plasterki kaszkawał i tak przygotowane kromki zapiekamy w
średnio nagrzanym piekarniku około 10 minut. Podawać na gorąco.

Do potrawy można też dodać czosnek, a kaszkawał zastąpić serem żółtym.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
makaron z pomidorami i serem feta
Dorsz zapiekany w pomidorach
Tapenade z oliwek i z suszonych pomidorów
Uprawa pomidorów
Sos Pomidorowy
Pieczone pomidory z parmezanem i czosnkiem
Quiche z pomidorami i bazylią
Potrawka z kurczaka z papryka i pomidorami
Bistecca alla Pizzaiola, czyli stek w pomidorach
Humus z pomidorami i bazylią
Mintaj lub dorsz w sosie pomidorowym
mus i zupa pomidorowa
Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób grecki
Powrót zabójczych pomidorów Return of the Killer Tomatoes (1988) NapisyPL

więcej podobnych podstron