IMG76 (2)

IMG76 (2)



Thamkterystyka środków konserwujących

Rwus siarkowy! IV) hamuje głównie rozwój bakterii. mniej pleśni, niektóre gatunki drożdży Konserwujące działanie U* rozrywanie wiązań dwusiarczków ych w białkach enzymów (oksydaza poliłenolowa i askorbinowa, peroksyda/a. kntalaza)

W organizmie wchłania się szybko, ulega utlenieniu i jest wydalany z moczem w postaci siarczanu(lV)

Dopuszczalne dzienne spożycie SOj(ADI) 0-0,7mg/kg masy ciała

Stosowane dawki 0,03-0.1% do pulp. przecierów owocowych i \\urzvwnych w tym stężeniu szkodliwy i te półprodukty poddaje się w dalszej produkcji desultitucji


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
IMG75 (2) konserwujących □    Kwas siarkowy)I ) hamuje głównie rozwój bakterii,
IMG73 (2) Charakterystyka środków konserwujących Podział: Germicydy - substancje działające zabójcz
IMG78 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Kwas benzoesowy (15200), sól s
IMG79 (2) Charakterystyka środków konserwujących Estry kwasu p-hydroksybenzoesowego i ich sole (par
IMG81 (2) Charakterystyka środków konserwujących Kwiin p rop łonowy i jego sole: sodu. potasu i wap
IMG82 Charakterystyka środków konserwujących Azotany(V) i azotuny(III): azotan(V) sodu (E251) lub p
IMG?76 f /losowanie środków zapobiegawczych powinno podlegać ocenie i punktu ^^cyjnej zasady proporc
86973 wstęp do teorii polityki img 76 82 środków polityki zagranicznej tj. środków politycznych, eko
IMG74 (2) Charakterystyka środków konserwujących □    Bezwodnik kwasu siarkawego i s
IMG77 (2) Charakterystyka środków konserwujących Blfenyl (dwufenyl E230) □    Posiać
• Kwas siarkowy (IV) jest: -    kwasem nietrwałym -    bakteriobójczy,
IMG76 IV. Napisz program realizujący: 1.    Wczytanie z klawiatury "w*k"

więcej podobnych podstron