DSC04006

DSC04006



I Wdnitek prTwnian metabolicznych uwalniane sa produkty które

KI zakwaszają lub alkalizują organizm

jony zakwaszające:

chlorkowy, fosforanowe, siarczanowe oaz kwasy nie ulegające spalaniu: fitynowy, szczawiowy, benzoesowy, nadmiar C02 np. z przemian białek, tłuszczów i węglowodanów w organizmie

tony alkalizuiace:

jony sodu, potasu,wapnia, magnezu, żelaza iklady bnfornlace:

vodorowy, węglanowy, fosforanowy, białka komórkowe, hemoglobina


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSC04006 I Wdnitek prTwnian metabolicznych uwalniane sa produkty które KI zakwaszają lub alkalizują
Scan C Potencjalna zdolność produktów żywnościowych do zakwaszania lub alkalizowania Jest to il
[ komórki macierzyste są produkowane z których różnicują sią wszystkie komórki organizmu. Najlepszym
techniki i technologie?zwykopowe 12$G tWttCJĄ TELEWIZYJNARADAR-c.tL Radar test zazwyczaj produkowan
28 (9) Przyklej nalepkę ze zdrowym ząbkiem przy produktach^ które są dobre dla zębów. Przy produktac
IMG518 140 (De)Konstrukcje kobiecości które są produktem świata męskiego. Za wszystko, co źle, &
Jakie są czynniki, które kształtują zapasy produkcyjne? Ogólnie są to czynniki: 1.
18.03.2013Ćwiczenia 3 1 Są czynniki, które wpływają na proces i produkt końcowy. Mamy parametry, na
•    Produkty, które są towarami - są efektem produkcji towarowej 8.
DSCF4474 • Produkty, które najczęściej sa przyczyna zatruć pokarmowych: 1.    Potrawy
DSC00797 1. WSTĘP TEORETYCZNY: W procesie oczyszczania ścieków ubocznym produktem są osady, które po
Zdrowe przedszkole  bmp ŁAKOMCZUCHf Ma zwij wszystkie produkty, które są na stole. Pokoloruj tylko
DSC00630 Procesy te związane są z ustawieniem metabolizmu komórki na produkcjęgo typu miiTrr cząstec
„MATEMATYKA ZE SMAKIEM" - Karty pracy4. Połącz z talerzem te produkty, które są zdrowe i któryc

więcej podobnych podstron