DSCN4007

DSCN4007



Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Kiszenie:

- Warzyw - kapusta, ogórki, buraki ćwiklow pomidory. oliwki Owoce - jabłka, gruszki, śliwki Kiszenie pasz zielony ch Mleczne napoje fermentowane - mleko zsiadłe, jogurt, kefir, kumys


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
DSCN4001 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Powstające w czasie dysocjacji kwasów jony wodorowe
DSCN4003 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □ Zakwaszanie środowiska poza działaniem hamującym w
DSCN4008 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie □    Mi irynowanie - czynnik konserwuj
DSCN4005 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie Konserwowanie metodą zakwaszania: □
DSCN4006 Utrwalanie żywności przez zakwaszan i e o Kiszenie — utrwalanie kwasem mlekowym, który wytw
DSCN4010 Utrwalanie żywności przez zakwaszanie Utrwalanie kwasami nieorganicznymi: □   &nb
DSCN3976 Utrwalanie żywności metodami suszenia □ Produkt wysuszony do zawartości wody od kilku do ki
DSCN3977 Utrwalanie żywności metodami suszenia □ Obniżenie zawartości wody jest w celu uniemożliwien
DSCN3996 Utrwalanie żywności metodą suszenia □ Wpływ suszenia na jakość żywności zależy od: -rodzaju
DSCN4004 I     irwjiliinic żywności przezzakwaszanie □ /x względów smakowych produkty

więcej podobnych podstron