CCF20110330035

CCF20110330035



10 PN-ISO 3972:1998

Załącznik B

(informacyjny)

Przykład wypełnionego arkusza ocen do badania rodzajów progów wrażliwości smakowej

Nazwisko i imię:.................................................... Data:.................................

Kolejność podawania naczyń

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Numer

kodu

Woda

320

216

432

109

307

542

875

650

259

129

372

Ocena

0

0

0

X

XX

XX

XXX

gorzki

XXX

XXXX

XXXX

XXXXX

XXXXX

Symbole 0 Brak wrażenia X Odczucie smaku

XX. XXX, XXXX, XXXXX itd. Rozpoznany wzrost stężenia (dodać kolejny krzyżyk przy każdym rozpoznaniu przyrostu stężenia)

Gdy smak zostanie rozpoznany, napisać jego nazwę w rubryce oznaczonej numerem kodu odpowiedniego naczynia.

Załącznik krajowy NA

WYKAZ NORM POWOŁANYCH I ICH KRAJOWYCH ODPOWIEDNIKÓW

ISO 385-1:1984, Laboratory glassware - Burettes- Parł 1: General reęuirements. [PN-B-13007:1992 (PN-92/B -13007) Szklany sprzęt laboratoryjny - Biurety - Wymagania ogólne]

ISO 385-2:1984, Laboratory glassware - Burettes - Part 2: Burettes for which no waiting time is specified. (Polska Norma opracowywana w NKP nr 198. Oryginał normy jest dostępny w Ośrodku Informacji i Dokumentacji Biura PKN.)

ISO 385-3:1984, Laboratory glassware - Burettes - Part 3: Burettes for which a waiting time of 30 s is specified. (Polska Norma opracowywana w NKP nr 198. Oryginał normy jest dostępny w Ośrodku Informacji i Dokumentacji Biura PKN.)

ISO 1042:1983, Laboratory glassware - One-mark volumetric flasks. (Polska Norma opracowywana w NKP nr 198. Oryginał normy jest dostępny w Ośrodku Informacji i Dokumentacji Biura PKN.)

ISO 5492:1992, Sensory analysis - Vocabulary. ( PN - ISO 5492:1997 Analiza sensoryczna. Terminologia)

ISO 6658:1985, Sensory analysis - Methodology - General guidance. (PrPN-ISO 6658 Analiza sensoryczna - Metodologia - Wytyczne ogólne)

ISO 8589: 1988, Sensory analysis - General guidance for the design oftest rooms. (PrPN-ISO 8589 Analiza sensoryczna - Ogólne wytyczne dotyczące projektowania pracowni analizy sensorycznej)


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
CCF20110330036 12 PN-ISO 3972:1998Załącznik krajowy NBINTERPRETACJA WYNIKÓW SPRAWDZANIA WRAŻLIWOŚCI
CCF20110330039 10 PN-ISO 5496:1997 6.2.2.3    Sprzęt 6.2.2.3.1 Zlewki zaopatrzone, j
cwiczenie?040 PN-ISO 11036:1999 15Załącznik A(informacyjny)Przykłady skal produktów odniesienia do o
CCF20110330032 4 PN-ISO 3972:1998 Wprowadzenie Zakres wiedzy o analizie sensorycznej znacznie się p
CCF20110330033 6 PN-ISO 3972:1998 Tablica 1 - Charakterystyka roztworów podstawowych Kwaśny K
CCF20110330034 8 PN-ISO 3972:1998 8 PN-ISO 3972:1998 Brak wrażenia Odczucie smaku Wyjaśnienia krajo
CCF20110330040 12 PN-ISO 5496:1997Tablica A.2 — Przykłady substancji zapachowych, które mogą być uż
CCF20110330042 16 PN-ISO 5496:1997 Załącznik B (informacyjny)Wzór arkusza ocen Rodzaj oceny:
skanuj0024 (74) stronica 21 EN ISO 14683:1999Załącznik B (informacyjny)Przykład zastosowania wartośc
skanuj0024 (74) stronica 21 EN ISO 14683:1999Załącznik B (informacyjny)Przykład zastosowania wartośc
cwiczenie?041 16 PN-ISO 11036:1999 Tablica A.3 - Przykład standardowej skali
cwiczenie?042 —>uni niacłra PN-ISO 11036:1999 Tablica A.6- Przykład standardowej skali
cwiczenie?043 18 PN-ISO 11036:1999 Tablica A.8 - Przykład standardowej skali
CCF20110330041 14 PN-ISO 5496:1997 ciąg dalszy tablicy A.3 ciąg dalszy tablicy A.3 Nr Substancje ch
8 PN-ISO 4302:1998ZałącznikKarta konwersji dla prędkości wiatru i ciśnienia knotior L 5
CCF20100418011 10 PN-B-01027:2002Lp. 5,1 5.2 Tablica 5 - Oznaczenia graficzne ukształtowania
10 PN-B-01025:2004 Rysunek 12 3.9 Odnośniki W opisach rysunków należy stosować następujące rodzaje

więcej podobnych podstron