SL275599

SL275599



Tłuszcz śródmięśniowy a kruchość i soczystość wołowiny

% tłuszczu kruchość (pkt) soczystość (pkt)


1.8    4.1    5.4

2.5    6,4    7.0

3.4    7,1    7,0

5.0    7,2    7,1

6.0    7,4    7,3

8.6    7,8    7.8

10.4    8.0    7,6


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
30458 SL275511 Tłuszcz śródmięśniowy a kruchość i soczystość wieprzowiny % tłuszczu kruchość (pkt) s
SL274264 Ocena jakości mięsa wołowego Mała zawartość tłuszczu Dobra soczystość i kruchość Skład
SL274139 Tłuszcz a kruchość mięsa Tłuszcz sprzyja polepszeniu kruchości poprzez zmiany w strukturze
76626 SL275513 Marmurkowatosc • Odzw ierciedla ilość i rozmieszczenie tłuszczu śródmięśniowego
SL275494 TYP WŁÓKIEN A JAKOŚĆ BIAŁE - DODATNIO KORELUJĄ Z SOCZYSTOŚCIĄ I UJEMNIE Z KRUCHOŚCIĄ CZERWO
SL275501 Tekstura - kruchość Uzyskanie kruchego mięsa zależne jest od • Postępowania poubojowego z
SL275507 Kruchość i tekstura Wpływa rozmiar włókien i wiązek w łókien oraz ich rozciągliwość Wp

więcej podobnych podstron