39677 Zdjęcia 0059 (5)

39677 Zdjęcia 0059 (5)



Spożycie


Rodzaj kwasów tłuszczowych/żródła

Nasycone kwasy tłuszczowe (Cn;5: C,.C„8% energii

Jednonienasycone kv/asy tłuszczowe (Cu t) 13% energii

7% energii


Wiełonienasycone kwasy tłuszczowe [C,.: n-6 (4g/dz. 2 łyżeczki oł. słonecznikowego, garść migdałów, orzechów włoskich)

Wiełonienasycone kwasy tłuszczov.e (C lt, n-3)    1% energii

1e/c energii


(1-2g/dz. 100g śledzi. 1-2 łyżeczki oł.rzepakowego, garsc orzechów włoskich)

Wiełonienasycone kwasy tłuszczowe C.5: n-3)


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zdjęcie231 Poziom kwasów tłuszczowych (g/lOOg suchego produktu) 2,82 4,07 11,29 0 SFA MUFA PU
Zdj?cie033 2    Redukcja spożycia tłuszczu do 15% ogółu energii 3   &n
Scan080220080229 83 T L IJ S Z C Z E Średnie spożycie tłuszczów — nic więcej niż 20-30% kcal / dobę
skan163 nasyconych kwasów tłuszczowych oraz utleniają grupy sulfhydrylowe w cząsteczkach białka. Wsk
Image (49) t Obecnie obowiązujące zalecenia żywieniowe. 1. Podaż nasyconych kwasów tłuszczowych nie
39 (9) Oleje zawierające przewagę nasyconych kwasów tłuszczowych Olej kakaowy (cacao oleum) Olej kok
DSC00047 (2) Woski Mieszanina estrów wyższych nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych Składni
Prezentacja 1 ŹRÓDŁA ORAZ WYKORZYSTANIE CHOLESTEROLU I KWASÓW TŁUSZCZOWYCH Hydroliza
57587 Zdjęcie0218 (9) 25- Które z poniższych stwierdzeń jest nieprawdziwe? Ł w odróżnieniu od kwasów

więcej podobnych podstron