Kapusta kiszona z grzybami duszona na masle

Kapusta kiszona z grzybami duszona na masle.

Skladniki:
Kapusta kiszona 1 kg.
Grzyby syszone 5 dag.
Maslo 12 dag.
Pieprz naturalny.

Przepis:
Kapuste kiszona przeplukac i zagotowac.Gdy jest bardzo kwasna pierwszy wywar nalezy odlac i rozpoczac gotowanie od nowej wody.W trakcie gotowania dodac oplukane suche grzyby nie rozdrobnione.Calosc gotowac do miekkosci i do chwili,gdy nadmiar wody odparuje,a kapusta pozostanie tylko wilgotna,wowczas maslo nalezy lekko zrumienic i polaczyc z kapusta.Calosc poddusic jeszcze przez chwilke,ciagle mieszajac.Dodac zmielony pieprz i sol do smaku w razie potrzeby.







Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Kapusta kiszona z grzybami
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
Kapusta kiszona duszona
Grochowka z kapusta kiszona
Kapusta kiszona odtruwanie, naturalny probiotyk
Karp smazony na masle
wady ogórków kiszonych i kapusty kiszonej
Kapusta kiszona w slojach
EW Krokiety z kapustą i grzybami
Kapuśniak z kiszonej kapusty
EW Kartoflanka z kiszoną kapustą
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
Ziemniaki duszone z kapustą
Antyrakowe wlasnosci kiszonej kapusty
kapusta z grzybami
nalewka czosnkowa przyrządzona na wodzie po kiszonych ogórkach

więcej podobnych podstron