img118 kremºwarski z owocami leÅ›nymi

img118 kremºwarski z owocami leÅ›nymi



230 DESERY

230 DESERY

Dla 4 osób


Przygotować dzień wcześniej

Czas przygotowania

20 minut Czas gotowania

5 minut

Czas chłodzenia

12 godzin

Składniki

20 g (12 listków) żelatyny 100 g fruktozy 600 g owoców leÅ›nych (maliny, porzeczki, jeżyny, jagody itd.)

250 g kremówki, bardzo zimnej 1/2 pęczka mięty


Krem bawarski z owocami leśnymi

Listki żelatyny namoczyć w miseczce z zimną wodą.

W garnku podgrzać 60 ml wody z fruktozą. Gotować do powstania syropu.

Listki żelatyny dobrze wycisnąć i dodać do syropu. Mieszając, rozpuścić żelatynę. Odstawić.

Owoce umyć i oczyÅ›cić. OdÅ‚ożyć ewentualnie kilka do przybrania. Owoce wÅ‚ożyć do miksera i zmiksować na piure. PoÅ‚Ä…czyć z syropem z żelatynÄ….

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno mikserem.

Masę owocową dodać do śmietany i ostrożnie wymieszać.

Krem włożyć do formy wyłożonej folią spożywczą. Wstawić na noc do lodówki.

Przed podaniem wyłożyć na półmisek. Zdjąć folię i przybrać zostawionymi owocami i listkami mięty.


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
img120 Ciasto z owocami 242 DESERY 242 DESERY Dla 4 osób Czas przygotowania 1 godzina Czas marynowan
img119 Lody czekoladowe z malinami 236 DESERY 236 DESERY Dla 4 osób Czas przygotowania 30 minut Czas
img121 Ciasto z nektarynkami i migdałami 250 DESERY 250 DESERY Dla 4 osób i Czas przygotowania 15 mi
img117 Mus czekoladowy 228 DESERY 228 DESERY Dla 4 osób Czas przygotowania 25 minut Czas chłodzenia
89478 img116 Ciasto czekoladowe 226 DESERY 226 DESERY Dla 4 osób Czas przygotowania 25 minut Czas pi
•    Koszt egzaminu wynosi 230 USD (na terenie Kanady, USA) lub 295 USD (dla osó
•    Koszt egzaminu wynosi 230 USD (na terenie Kanady, USA) lub 295 USD (dla osó

więcej podobnych podstron