skanuj0022 (265)

skanuj0022 (265)



ZAPUKANKI

Naleśniki zapiekane na rumiano

250 g mąki puemrj 3 jajkaini 300 ml mleka '/i łyżeczki soli

9 łyżek oleju jadalnego

3 pęczki młodych Kści szczawiu 250 g sera ricołta lub śmietankowego twarożka 250 g chudego twarożku HM g świeżo zmielonych orzechów laskowych świeżo zmielonym pieprzem 2 kwaskowe jab&a

masłem


3 łyżkami startego średnio dojrzałego sera gouda

Temperatura zapiekania: w tradycyjnym piekarniku w kombłwarze Czas zapiekania: Nasza rada:


przesiać do miski i wraz z

utrzeć za pomocą miksera na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany, następnie z

rozgrzewać na paiełni po półtorej łyżki i kolejno usmażyć 6 naleśników

przebrać, obmyć, zostawić do obdeknięda

wymieszać z oraz

i przyprawić obrać, zetrzeć na drobnej tarce, połączyć z twarożkową masą okrągłą żaroodporną formę do zapiekania wysmarować

na dno formy do zapiekania położyć pierwszy naleśnik, posmarować '/* twarożkowej masy. obłożyć '/»liści szczawiu, kolejno nakładać w ten sam sposób pozostałe naleśniki, aż ostatni naleśnik zostanie posmarowany twarożkowym kremem

posypać naleśniki z wierzchu

formę wsunąć na ruszt do zimnego piekamdu, do zapwkanu.

ok. 200°C ok. 180°C. ok. 30 minut.

Naleśniki można przekładać różnorodnymi nadnenumc na przykład szpinakiem, mięsem mielonym lub szparagami z szynką.

45


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
62196 skanuj0035 (129) ZAPUKANIUWarzywa zapiekane na sposób szwajcarski 2 selery korzeniowe tok. 700
skanuj0029 3 ZAPIEKANKICukinia zapiekana na rumiano 500 g cukinii *o4 2 cebule 100 g gotowanej
63019 skanuj0018 (328) ZAPIEKANKINaleśniki (crepes soufflees) z krewetkami zapiekane (na 6 naleśnikó
skanuj0048 (90) Morska zapiekanka ze spaghetti 250 g spahgetti wrzucić do 1 Va 1 otulonego wrzątku
skanuj0006 (265) 106 Polacy na emigracji ścierń do UE i zrobienie dokumentów było prawie fizyczmą ni
70697 skanuj0048 (90) Morska zapiekanka ze spaghetti 250 g spahgetti wrzucić do 1 Va 1 otulonego w
Krem czekoladowy?ileys •    300 ml mleka •    1 deser czekoladowy
Drożdżowy kosz wielkanocny SKŁADNIKI ■    50 dag mąki ■ 4 dag drożdży ■ 100 ml mleka
skanuj0020 (265) — 144 RUCH TURYSTYCZNY NA ŚWIECIEIW POLSCE wzrasta poziom hałasu, tworzą się korki

więcej podobnych podstron