37539 SL275459

37539 SL275459



Barwniki naturalne

Karmin (koszenila) - karminowy barwnik — z pluskwiaków Ameryki Śród. — żeruje na opuncji

Be tanina - wyciąg z czerwonego buraka) Papryka

Monascus i jego su b.straty - jest wytwa rżany podczas fermentacji grzybów typu monascus purpureus na ryżu - zwany również — „anolak”, ryż fermentowany


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
SL275457 Barwniki odpowiedzialne za barwę mięsa świeżego Mioglobina - purpurowo czerwona Oksymioglob
SL275429 iirtość barwników hcmowych w mięsie (mg/g) 1 Wołowina
SL275451 Chromoproteiny•Białka będące barwnikami -    Mioglobina - barwnik mięsa -
W warunkach naturalnych poza melaniną i barwnikami łańcucha oddechom ważnymi fotoakceptorami są zawa
NATURALNE BARWNIKI WYSTĘPUJĄCE W ŻYWNOŚCI Pochodzenia roślinnego: •
Karta pracy nr 1. Barwniki naturalne. Barwniki antocyjany, chlorofile, ksantofile, karoteny, flawono
Mikrobiologia - II rok Towaroznawstwo i DietetykaIV. BARWIENIE Barwniki - substancje organiczne natu
73183 SL275430 Hemoglobina w mięsie 20 - 30% ogólnej ilości barwników Poziom zależ) od praw idłowoś

więcej podobnych podstron