Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty
Składniki:
3 kg czerwonej kapusty 1 kg jabłek 1 kg pomidorów 50 dag cebuli Zalewa: szklanka octu
10-proc. 9 szklanek wody kilka gozdzików 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6
łyżek cukru 3 - 4 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i posypać płaską łyżką soli, cebulę pokroić w plasterki, posypać
łyżeczką soli, odstawić na 24 godziny. Następnie warzywa odcisnąć, zalać gorącą
zalewą i gotować 45 minut. Pomidory włożyć na 5 minut do gorącej wody, po czym
wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki. Pod koniec gotowania do kapusty dodać pokrojone na
cząstki pomidory i obrane starte jabłka, chwilę razem gotować. Nałożyć gorącą sałatkę
do słoików. Do każdego wlać łyżką oleju słonecznikowego, zamknąć. Pasteryzować 15 -
20 minut.

Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Sałatka z czerwonej kapusty
Salatka z czerwonek kapusty
Sałatka z jajek i kapusty pekińskiej
Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej
Sałatka z czerwonej fasoli
Sałatka czerwona
Sałatka z białej kapusty
Sa atka z czerwonek kapusty Nieznany
Salatka z kapusty czerwonej
Kapusta czerwona w occie modro kapusta
Sałatka z kapusty z papryką
Sałatka z kapusty pekińskiej,jajek i ogórka
Sałatka z kapusty i solanu
(odc 39) sałatka z pomarańczy i czerwonej cebuli
SAŁATKA Z KAPUSTY BIAŁEJ I WŁOSKIEJ
Kapusta czerwona zasmażana

więcej podobnych podstron