SL274142

SL274142



Zmiany oksydacyjne pieczonego schabu (m. longissimus) wieprzowego o zmodyfikowanym składzie kwasów tłuszczowych w czasie przechowywania

2% dodatek oleju

słonecznik oliwa słon.+len

oliwa+len

n6/n3

9,13 5,56

6,09

4,69

TBARS

mg MDA/kg

Od

0,63 0,79

0,97

0,60

9d

4,99 4,14

4,71

4,43

Oksysterole pg/g mięsa

i Od

2,00 2,18

2,63

2,18

k 9 d

9,86 8,10

12,39

9,73

1

Poilfcta Towarzystwo Zootechniczne - Kraków


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
Zmiana koloru Ulęgają karolenoidy i chlorofile, które są podatne na zmiany oksydacyjne. Na stabilnoś
POSTERY S11P25 WPŁYW DODATKU BHA I EKSTRAKTU Z ZIELONEJ HERBATY NA ZMIANY OKSYDACYJNE TŁUSZCZÓW W WY
P1090036 (2) P-oksydacja zużywa acylo-SCoA, który powstaje z wolnych kwasów tłuszczowych w cyto
- mogą,; wie nie ma paragrafu, który nie zostałby zmodyfikowany, dlatego trudno jest wskazać zmiany
SL274139 Tłuszcz a kruchość mięsa Tłuszcz sprzyja polepszeniu kruchości poprzez zmiany w strukturze
katalaza 4 stanowi 30 do 80%. Zaobserwowano, źe zmianom aktywności katalazy A towarzyszą zmiany akty
Włoskie?nia z makaronu Gnocchi ze schabem wieprzowym i papryką 350 g pokrojonego w kostkę schabu wi
Schab po meksykańsku Składniki Przepis 1    kg schabu wieprzowego 2   &nbs
schab przepis Schab z żłobamiSkCacCniki: 1    kg schabu wieprzowego, 4 ząbki czosnku,
katalaza 4 stanowi 30 do 80%. Zaobserwowano, że zmianom aktywności katalazy A towarzyszą zmiany akty
47 [1600x1200] II. Zmiany w materiale genetycznym Co o tym sądzisz?Rośliny zmodyfikowane genetycznie
DSC04923 (2) ZMIANY W ZIARNIE PODCZAS PRZECHOWYWANIA Wzrost ilości wolnych kwasów tłuszczowych Oksyd

więcej podobnych podstron