58168 P kulinarne0 071

58168 P kulinarne0 071



DESERY

/ \ Orzeźwiająca owocowa galaretka

4 porcje 0) 1 godz. (Q) 224 kcal / porcja


Składniki:

•    4 łyżki oleju lnianego budwigowego

•    120g serka homogenizowanego waniliowego

•    imbir

•    1 galaretka truskawkowa

•    1 i 1/4 szklanki wrzącej wody

•    sok z 1 cytryny

•    2 łyżeczki ksylitolu (cukier brzozowy) lub miodu spadziowego

•    150gbananów

•    liść mięty

•    15 g płatków migdałowych - 2 łyżki Wykonanie:

•    zmiksować olej lniany z serkiem homogenizowanym i imbirem przez 5 min do utworzenia jednolitej masy

•    galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie, gdy będzie chłodna wymieszać z pastą z serka i oleju i dodać sok z cytryny oraz cukier brzozowy lub miód

•    tak przygotowaną galaretkę wylać do 4 pucharków

•    banany obrać, pokroić w kostkę i dodać na wierzch, dodać miętę i posypać płatkami migdałowymi

•    odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, aż deser całkowicie stężeje

V.

DESERY

71


Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
19430 P kulinarne4 035 ZUPY rZupa jarzynowa @
P kulinarne8 039 ZUPYZupa z soczewicy z glonami f®
P kulinarne2 073 DESERY Wariacja owocowo-jogurtowa f@
P kulinarne0 081 DESERYKoktajl jagodowo-bananowy "@
P kulinarne2 083 DESERY( ^Koktajl żurawinowy z owocami f@
P kulinarne6 077 DESERY rKolorowy deser °@
10343 P kulinarne4 085 DESERY Koktajl malinowo-brzoskwiniowy f@

więcej podobnych podstron