7483798493

7483798493



wydział Mechaniczny



Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

UL. RACŁAWICKA 15-17, 75-620 KOSZALIN, TEL. 094 34 78 333/214 www.wm.tu.koszalin.pl


Atrakcyjność kierunku wynika ze wzrastającego zapotrzebowania na produkty żywnościowe wysoko przetworzone związane z biotechnologią produkcji. Zmiany te powodują duże zapotrzebowanie na specjalistów z zakresu technologii wytwarzania, dystrybucji a także specjalistów z zakresu prawa żywienia i konsumpcji produktów rolniczych i spożywczych. Studenci kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka nabywają wiedzę z zakresu chemii żywności oraz nauk technicznych, technologicznych i biotechnologicznych, żywieniowych i ekonomicznych. Absolwent jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli jakości żywności. Zna zasady prawidłowego żywienia człowieka i marketingu oraz prawa żywnościowego. Umie organizować produkcję włącznie z doborem maszyn i urządzeń również biotechnologicznych, a akże przeprowadzać kalkulację ekonomiczną. Potrafi posługiwać się techniką komputerową w sterowaniu procesami technologicznymi oraz zarządzaniu przedsiębiorstwem. Jest specjalistą w zakresie

przetwarzania, utrwalania i przechowywania żywności oraz projektowania produktu i zapewnienia mu wysokiej jakości. Absolwent zna język obcy na poziomie biegłości Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy oraz posługuje się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku studiów.

Specjalności:

Studia I i II stopnia:

•    Inżynieria żywności

•    Żywienie człowieka i bezpieczeństwo żywności

•    Biotechnologia żywności

Forma studiów:

stacjonarne i niestacjonarne

Rodzaj studiów:

3.5- letnie I stopnia (inżynierskie)

1.5- roczne II stopnia (magisterskie)


Praca po studiach

Absolwent może pracować w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się po- I zyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywienia człowieka. Może zajmować stanowiska I inżynierskie i kierownicze w przedsiębiorstwach, zakładach i instytucjach zajmujących się przetwórstwem, I kontrolą, obrotem żywności oraz żywieniem człowieka. Inżynierowie żywności poszukwani są przez nowo- I czesne przedsiębiorstwa zajmujące się przetwarzaniem żywności (ekologiczna, genetycznie przetworzona). I



Wyszukiwarka

Podobne podstrony:
+ Abplanalpy^TECWYDZIAŁ MECHANICZNY POLITECHNIKI KOSZALIŃSKIEJ ul. Racławicka 15-17 75-620
Mechanika i Budowa Maszynul. Racławicka 15-17. 75-620 Koszalin, tel. 094 34 78 440/329 www. wm .tu.k
Technika rolnicza i leśnaul. Racławicka 15-17. 75-620 Koszalin, tel. 094 34 78 440/329 Kierunek ofer
skanuj0001 (64) i WYDZIAŁ: WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI Kierunek: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWI
skanuj0001 (64) i WYDZIAŁ: WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI Kierunek: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWI
skanuj0001 (64) i WYDZIAŁ: WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI Kierunek: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWI
WYDZIAŁ jg_ NAUKI O ŻYWNOŚCI TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA HllHŁllUHillTJ
WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Technologia żywności i żywienie człowieka Towaroznawstwo Wydział Nauki o ŻywnościZdawałeś na
Wydziuł Nauk o Żywności i Biotechnologii Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka — studi
Technologia żywności i żywienie człowieka •    chemia, •
Rekrutacja na kierunek technologia żywności i żywienie człowieka, studia I stopnia trzech proponowan
11311838?8751237478255c3712426 n Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, sem. IV, 2013/14 Chemia
UNIWERSYTET RZESZOWSKIWYDZIAŁ BIOLOGICZNO-ROLNICZY kierunek Technologia żywności i żywienie człowiek
SPECJALNOŚCI: Zdobądź INDEKS na kierunek:Technologia żywności i żywienie człowieka studia I stopnia:
Technologia żywności i żywienie człowiekaChcesz zdobyć pożądane na rynku

więcej podobnych podstron